Tiltaksplan for vann og avløp – Indre Østfold kommune

Nøkkeldata

Tidsrom: 2021-pågår

Oppdragsgiver: Indre Østfold kommune

Ytelser: Utarbeidelse av tiltaksplan for vann og avløp i Indre Østfold kommune

Bildekreditering: Indre Østfold kommune

Prosjektkategori: VA-anlegg  

Prosjektbeskrivelse

I forlengelse av arbeidet med ny kommunedelplan for vann og avløp i Indre Østfold pågår det arbeid med utarbeidelse av en ny tiltaksplan/saneringsplan. Tiltaksplanen er den operative forvaltningsplanen til kommunen, og styrer gjennomføringen av saneringsprosjekter.

Etter sammenslåingen til Indre Østfold kommune har det vært behov for å kjøre flere parallelle prosesser samtidig, og det var behov for å få på plass en tiltaksplan før kommunedelplanen for vann og avløp ble ferdig utarbeidet og vedtatt. Det ble derfor i 2021 utarbeidet en foreløpig tiltaksplan parallelt med kommunedelplanen. Planen har et kortere tidsperspektiv, og er ment som en foreløpig tiltaksplan. Planen fokuserer på å gjennomføre de mest presserende saneringsprosjektene.

Del to av arbeidet, som er å utarbeide en helhetlig og langsiktig tiltaksplan, startet opp etter at kommunedelplanen var ferdig utarbeidet og sendt ut til offentlig ettersyn. Den helhetlige tiltaksplanen er under utarbeidelse i 2023.

I arbeidet blir det gjennomført analyser av bl.a. saneringsbehov, kritikalitet og risiko, kostnadsberegninger og miljøaspekter. Indre Østfold har store utfordringer med fremmedvann som går i overløp, og overbelastede renseanlegg. En viktig målsetning med arbeidet er derfor å redusere mengdene fremmedvann i ledningsnettet. Innholdet i tiltaksplanen baserer seg på informasjon som er opparbeidet gjennom kartlegging og arbeid med helhetlig ROS-analyse for vann- og avløpssektoren.

Kontakt:

Håkon Norstrand
ingeniør
Tlf: 47 29 03 25
E-post: hn@ingenia.no

Gå til profil